Skip links

Energie label C

Op kantoren met een oppervlakte van meer dan 100 m2 rust de wettelijke verplichting om uiterlijk op 1 januari 2023 te beschikken over energielabel C of beter. Indien men dan niet voldoet aan dit energielabel mag het kantoor niet meer gebruikt worden. Kantoren die nog voorzien zijn van traditionele verlichting maken de grootste stap voorwaarts door over te gaan op LED-verlichting wat zich bovendien snel terugverdiend door een lager energieverbruik, vele malen beter dan bijvoorbeeld een investering in zonnepanelen.

Het gaat in Nederland om zo’n 30 miljoen  kantoorvloeroppervlakte zoals te lezen valt in een artikel van  Nu.nl, gepubliceerd op 24 september 2019:

https://www.nu.nl/economie/5986585/voor-2023-moet-30-miljoen-vierkante-meter-kantoor-worden-verduurzaamd.html

Lumeneus wil u graag helpen met het verduurzamen van uw verlichting.